sim city

Jeg elsker SimCity-serien. Jeg spilte den første i utallige timer , og mine yngre år var fylt med endeløse spill økter av SimCity 2000 og 3000. Jeg ønsket å like den nyeste SimCity. Den visuelle stilen ser bra ut, og det virket som en god idé å effektivisere noen av spillene mer radikale detaljer.

Dessverre har SimCity noen rare design beslutninger, og det verste problemet med det er at du alltid må være online for å spille. Dette kan bli oversett som en liten irritasjon, men serverne er ikke opp til oppgaven med å håndtere spilleren belastningen. Jeg har hatt en hard tid til å få spille på nettet.

Ting kan bli bedre i framtiden for SimCity, men akkurat nå er det dårlig og uspillbart til tider. Denne vurderingen er basert blant annet på tidsbruk før utgivelsen da jeg var i stand til å koble til, men det meste er meninger dannet på selve endelige versjonen av spillet.

simcity_20city

Jeg virkelig ønsket å elske dette spillet, og mitt første inntrykk var positive. Jeg likte måten skjermen så, hvor detaljert byen er, og hvor lett det er å få tilgang til informasjon. Grafikken er moderne og bruker hip ting som tilt-shift og tilpassede filtre som gjør alt ser ut som et bilde fra Instagram.

De gamle fullskjerm grafer og diagrammer har blitt erstattet av lett å lese overlegg som passer til det du gjør nå. Hvis du klikker på for eksempel politi ikonet ikke bare kan du bygge nye politistasjoner, kan du også se hvor din nåværende stasjoner er, hvor mange forbrytelser er begått på en dag, og hvor mange av disse kriminelle du fange. Et annet godt eksempel er vei ikonet, som lar deg bygge eller oppgradere veier samtidig som du ser hva som nå skjer med trafikk. Hvis du føler behov for å få tilgang til mer informasjon, kan du plukke fra rundt 20 forskjellige overlegg som viser statistikk som strekker seg fra sykehus dekning, turisme inntekt, formue verdi, befolkningstetthet, til plasseringen av naturressurser som malm og olje.

Den største funksjon som har blitt snakket om i det uendelige siden SimCity ble annonsert er det nye veinettet, og ja veiene er kule. Kraftlinjer, avløpsrør og vannrør har alle blitt knyttet til veier, så nå er alt du trenger å gjøre å koble alt til en vei, og det fungerer. Det kan virke som de tar bort kontrollen fra spilleren, men jeg kan ikke tenke på noen grunn til at jeg ville trenge for å bygge en by og ikke gi det alle disse nødvendige ting til å fungere uansett. Det gjør at du kan bygge byen raskere og enklere, og jeg følte aldri at jeg manglet noe ved å ikke plassere noe sånt kraftledninger manuelt. Veiene kan også være buet nå, som er fint, men det er ikke veldig effektivt.

SimCity Panoramic_656x369

Ulempen til det nye vegsystemet er at reguleringsplanen sin tetthet er knyttet til hva slags vei du bruker. Hvis du bruker små grusveier, er bygningens tettheten lav. Hvis du oppgraderer til en høy trafikk avenue så kan du forvente skyskrapere og boligblokker til å vokse i nærheten av det.

Min personlige favoritt er den måten at alt har en følelse av sted og folk faktisk eksisterer. De vil virkelig gå til jobbene sine, må de reise til skolen for å bli utdannet, og brannbiler trenger å kjøre til branner å slokke dem ut. Du kan se på politimenn jage røvere, og hvis byens trafikk er et problem, kan du også se på som røverne som flykter.

Individuelle bygninger kan bli oppdatert med små justeringer for å gjøre dem mer nyttige, som er en fin måte å gjøre ting bedre uten bare å legge til flere bygninger til din by. Hvis kriminalitet er et problem du kan legge til flere politibiler til stasjonen, eller legge til en fengsel utvidelse for å øke de kriminelle du kan anholde. Skoler kan utvides med nye klasserom, kan kasinoer legge til rom for å huse flere turister, og offentlig transport kan oppgraderes ved å legge til nye busser for å redusere ventetiden.

simcity_009

Spillet i sin kjerne er virkelig god, nesten flott, men det er holdt tilbake av noen merkelig ting som jeg fortsatt ikke klarer å forstå. For det første, er kartstørrelsen veldig liten. Jeg var i stand til å fylle den opp etter å ha spilt for bare noen få timer, og etter at den eneste måten å fortsette å spille, er å enten starte en annen by eller øke tettheten før alt er en blokk med tårn med trafikkproblemer. Jeg er vant til eldre SimCity-spill tillater meg å lage massive bylandskap, og dette føles som en liten gullfiskbolle av en by.

Serverproblemer satt til side, er dette det største problemet med spillet. Etter noen timer ble jeg sittende fast og hadde ingen steder å utvide til. Bakgrunnen for den lille kart størrelsen kan være teknisk, siden jeg kan forstå hvis veien hver borgers liv er faktisk simulert er svært taxing på systemet, men det kan også være bidratt til at de ønsker å bygge opp regionen som vel som byen. Den andre virker mer sannsynlig for meg siden alt annet i spillet prøver å gjøre deg smertelig klar over andre byer og spillere.

En region er der selve spillet skjer, og det kan holde mellom 3-15 byer, enten kontrollert av deg i en privat sesjon, med venner, eller åpne for publikum. Regioner vokser over tid med bygninger lagt til byer, for eksempel hovedkvarter for industri eller utdanning kontorer for rådhuset. Dette låser opp bedre alternativer for byen, og for hele regionen.

Det er umulig å ha råd til alle disse bygningene i en by, og de ville trolig ta opp halve kartet med sin fysiske størrelse. Du må spille med mer enn én by, og det er ganske irriterende siden bare den aktive byen vokser og fullt fungerende. Det kan ta lang tid å bygge opp noen få byer, og jeg vil mye heller lage en mega by enn en håndfull små byer uansett.

SimCity Meteor_656x369

Gode ting kan spre seg over hele regionen, også. En by kan gi frivillig brannbiler eller politi til andre byer for å hjelpe til, og det er også mulig å lage en gigantisk søppel by som er fylt med gigantiske dumper for alle. Det er en interessant idé, men det er noe feil i leveransen. Siden alt som skjer på servere, og er det problemer på nettet du kan miste søppel dekning.

Jeg prøvde å se hvor godt ting fungerte i byer ved å prøve å kjøre to byer på en gang, og jeg fant ut at det ikke var en pålitelig måte å spille spillet på. Ting virket å bryte. Arbeiderne kunne dukke opp på jobben i byen ved siden av, stoppet vannstrømmen til tider, politiet ordnet ikke opp, og min by´s utdanning gikk nedoverbakke da de sluttet å ta bussen for å reise i hele regionen. Dette kan alle være på grunn av serverproblemer, eller spillet kan faktisk bli brutt i denne forbindelse. Uansett er det feil.

SimCity Hotels Block

Jeg følte at jeg burde ha lekt med andre mennesker, og det er vanskelig å spille med en by alene. En enkelt by er liten, og du kan ikke gjøre mye. Etter hvert vil du gå tom for plass, og du kan ikke oppgradere noe mer uten å være avhengig av ressurser som kommer fra en annen by. Ting som prestasjoner, ledertabeller, og venns lister er presset til forgrunnen for å prøve og overbevise meg om å spille online.

Det virker som mer av et problem å spille alene enn sammen med andre, og SimCity egentlig ikke trenger det. Det kan sikkert være kult, men ikke tvinge det på meg. Jeg har ikke kommet over noen som ønsker dette fra serien, og det faktum at den elektroniske delen av spillet er ødelagt gjør det til en komplett mareritt.

Så mange ting føltes ute av min kontroll og avhengig av EAs servere, som er noe som jeg kunne tilgi hvis det faktisk fungerte slik det skulle. Dessverre, vil det ikke fungere veldig bra på alle. I løpet av de siste dagene siden lanseringen, har jeg brukt en god del tid på å prøve å koble på nettet. Hvis jeg klarte å koble til, ville spillet ha problemer i samspill med de andre byene i min region og noen ganger jeg ville miste hele byer på grunn av ting som ikke ble lagret riktig. Det er ikke noe som blir lagret lokalt på datamaskinen, og deres servere klarer ikke å opprettholde lasten. Jeg skal ikke behøve å forholde seg til dette for å spille i min egen by alene.

Simcity-Earthquake-Disaster

Den konstante DRM er et irritasjonsmoment, men det virkelige problemet her er at alt som skjer på nettet. SimCity har alltid vært en single-player spill, og nå er det en helt online opplevelse. Ingenting er lagret lokalt, og når jeg mister min lagrete spillet på grunn av online problemer det gjør meg grinete. Jeg prøvde desperat å få tid i å spille denne uken, ikke bare fordi jeg vurderte det, men også fordi det virket som moro. Jeg elsker spill som dette. Hele tiden jeg brukte å spille på tirsdag ble slettet på grunn av serverproblemer. Etter å ha prøvd å koble på timevis i morges, ble jeg sjokkert over å finne at min siste by var borte, og over seks timer med spilletid var borte.

Jeg ønsket å like dette spillet, jeg virkelig gjorde. Ved første jeg begynte å nyte det, men snart alt jeg fant var frustrasjon. Jeg kan ikke anbefale dette spillet til noen, og jeg ønsker ikke å spille det lenger meg selv fordi jeg er redd for å se alle mine anstrengelser tapt på grunn av serverproblemer. Det er en anstendig kamp hvis det hadde fungert riktig, men den elektroniske avhengighet, tvunget multiplayer, og DRM ødelegger det.

This entry was posted in spill and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *