PONO trenger vi egentlig det…..

Det siste året har artisten Neil Young kjempet en hard kamp mot dårlig lydkvalitet. Før den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs forsvant skal de to ha jobbet med å øke lydkvaliteten på musikk på nettet, slik at det finnes alternativer til de populære lavkvalitets-MP3-ene.

Young sa i et intervju at MP3-filene bare har fem prosent av informasjonen som finnes i originalinnspillingen.

– Svaret på de andre 95 prosentene vil være “høyoppløselige” digitale lydspor som har samme kvalitet som den originale studioinnspillingen, sa Young.

Nå har planene til Young blitt realisert, i form av en helt ny bærbar musikkspiller og en ny musikktjeneste kalt Pono.

Man hører forskjell på 16/44.1 og 24/192, men det er absolutt visse forutsetninger: Bl.a. må man faktisk ha gode ører, godt anlegg, lite bakgrunnstøy, etc. Absolutt ikke noe man bekymrer seg veldig for i bilen, på toget og i byen.

Er heller ikke kommet ut noe informasjon hvilket format den vil bruke. Blir det kanskje FLAC, Apple lossless, Wav eller AIFF hvem vet?

Så derfor spør eg trenger man en bærbar spiller som stort sett blir brukt ute i støyende omgivelser, tror folk flest ikke vil merke noe forskjell.

Tror heller det hadde vært artig med en skikkeligt hifi spiller til hjemmebruk, hjemme har man tross alt bedre høytalere og forsterkere.

Man får også bedre lyttemuligheter i forhold til støy og andre forstyrelser.

 

 

This entry was posted in musikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *